Chery Türkiye Chery Türkiye
Chery Türkiye

Chery TIGGO 8 PRO 2023 Yılında D-SUV Segmentinin Açık Ara Lideri!

19 Ocak 2024

TIGGO 8 PRO’nun Satışları Sadece 9 Ayda 14 Bin 499 Adede Ulaştı!

Otomotiv pazarının hızla büyüyen markalarından Chery, D-SUV segmentindeki başarılı oyuncusu TIGGO 8 PRO ile küresel çapta önemli başarılara imza attı. ODMD verilerine göre ilk etapta mart ayında satışa sunulduğu 2023 yılında 14 bin 499 adetlik satış adedine ulaşan TIGGO 8 PRO, yılı segmentinin açık ara lideri olarak tamamladı. Bu performansla Chery, 2023 yılında en fazla tercih edilen 10’uncu marka olmayı başarırken SUV satışlarında dördüncü sıraya kadar yükseldi. Dünya genelinde 80’in üzerinde ülke ve bölgede satışı devam eden Chery TIGGO 8 serisi, 800 binin üzerinde küresel kullanıcı ile buluştu. Ürünlerinin temel performansını sürekli olarak geliştirmeye devam eden Chery, TIGGO 8 serisinin elde ettiği yüksek beğeni seviyesini artırmak için üstün kaliteli hizmetler sunarak “kullanıcı odaklı” bir yaklaşım sergiliyor.

Çin’in önde gelen otomotiv üreticisi Chery, iddialı SUV modelleriyle 2023 yılını güçlü bir satış performansıyla tamamladı. Türkiye pazarına mart ayı itibarıyla giriş yapan marka, henüz bir yılı tamamlamadan satış listelerinde üst sıralarda yerini almayı başardı. Otomobil Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) açıkladığı 2023 yılına ait satış verilerine göre Chery’nin D-SUV segmentindeki iddialı oyuncusu TIGGO 8 PRO, sadece 9 ayda 14 bin 499 adetlik satışa ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Bu rakamla Chery TIGGO 8 PRO, ileri teknolojili geniş hacimli SUV pazarını açık ara lider olarak tamamladı ve D-SUV segmentinin satış şampiyonu oldu.

T8流金岁月.jpg

En fazla tercih edilen dördüncü SUV markası!
2023 yılını Türkiye’de binek araç satışlarında 10’uncu sırada tamamlayan Chery, SUV segmentinde ise dördüncü sırada yer aldı. Teknolojiye, iç hacme ve kaliteli yaşama değer veren tüketiciler için geliştirilen üst düzey bir SUV olan Chery TIGGO 8 PRO, 2023 yılında üstün kalitesi ve gelişmiş tasarımıyla küresel pazarda iyi bir performans sergiledi. Aracın küresel satışları, yıllık yüzde 31,9 artışla 230 bin adedi aştı. Dünya genelinde 80’in üzerinde ülke ve bölgede satışı devam eden Chery TIGGO 8 serisi, 800 binin üzerinde küresel kullanıcı ile buluştu. Genel pazar performansı açısından değerlendirildiğinde, Chery TIGGO 8 serisi farklı modelleriyle 2023 yılında Güney Afrika, Brezilya, Suudi Arabistan, Ekvator, Mısır gibi pazarlarda küresel kullanıcıların güvenini kazanarak güçlü satışlar elde etmeye devam ediyor.

Ayrıca Chery, TIGGO 8 Pro Max ile, Güney Afrika’daki 2023 BRICS Zirvesi’ne Başkanlık Araç Ortağı olarak destek sağladı. Güney Afrika otomotiv reklam sitesi Cars.co.za’nın Naamsa verilerine dayanarak yaptığı analize göre Chery TIGGO 8 PRO modeli, konfigürasyonu ve kendi sınıfında son derece rekabetçi fiyatıyla Güney Afrika’da “2023’ün en çok satan SUV’si” listesinde üçüncü sırada yer aldı. Brezilya'da, TIGGO 8 sadece Brezilya pazarında güçlü satışlarını sürdürmekle kalmıyor aynı zamanda Brezilya Devlet Başkanının beğendiği araçlardan biri olarak Brezilya hükümeti için bir satın alma aracı olarak hizmet ediyor.

Kullanıcı odaklı yaklaşım!
Dünya çapında tanınan kalitesi ve özellikleriyle Chery TIGGO 8 serisi, 2023’te birçok ödüle layık görüldü. Bunlardan biri 2023 Güney Afrika Motor Tutkunları kategorisinde “Yılın Otomobili” ödülü. Ayrıca Meksika’da Autoshow TV tarafından “En İyi Orta Boyut SUV” unvanını ve Filipinler’de 19. Yıllık C! Ödülleri'nde En İyi Orta Boy Crossover ödülünü aldı. Ayrıca TIGGO 8 serisi, J.D. POWER 2023 Çin APEAL (Otomotiv Performansı, Uygulama ve Düzen SM) Orta Ölçekli SUV Segmentinde 1 Numara oldu ve 2023'te Segmentlere Ayrılmış Modeller kapsamında CACSI (Çin Otomobil Müşteri Memnuniyeti Endeksi) Şampiyon oldu. TIGGO 8 serisi bunun dışında 2023 COC'de (Çin Off-Road Şampiyonası) şampiyon unvanını da perçinlemiş oldu.

Ürünlerinin temel performansını sürekli olarak geliştirmeye devam eden Chery, TIGGO 8 serisinin elde ettiği yüksek beğeni seviyesini artırmak için üstün kaliteli hizmetler sunarak “kullanıcı odaklı” bir yaklaşım sergiliyor. Chery TIGGO 8 serisi, 2024 yılında dünya genelinde daha fazla ülke ve pazarda tanıtılacak ve üstün başarılarına devam edecek.

T8追光.jpg

Chery Türkiye hakkında
Chery International, pazarı daha iyi anlamak ve kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Eylül 2022’de, Türkiye’de %100 iştirak ile Chery Türkiye’yi kurdu. Chery Türkiye, Chery markasına ait tüm model ve yedek parçaların Türkiye’deki lojistiği, satışı ve satış sonrası hizmetlerinden sorumludur. Şirket, tüm ticari satışlardan sorumlu olmak üzere; satış, satış sonrası, bayi ağı geliştirme, iletişim ve diğer departmanlarını kurdu. Faaliyetlerini 7 bölgede toplam 34 yetkili satıcı ile sürdürüyor. Şirket, 21 Mart 2023’te TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 olmak üzere üç SUV modelini pazara sundu. Bu üç model, işçilik açısından üst düzey mükemmellik, tasarım açısından şıklık ve en yüksek teknolojik konfigürasyona sahip olmasıyla beğeni topluyor. 7 koltuklu SUV TIGGO 8 PRO, ihtişamı, lüks hissi ve güçlü duruşuyla başarılı iş adamları için en iyi seçim olarak öne çıkıyor ve 4 ay üst üste D-SUV pazarında ilk sırada yer alıyor. TIGGO 7 PRO, konfor ve eğlence açısından aile SUV’ları arasındaki ilk tercih oluyor. OMODA 5 ise; fütüristik, şık ve dinamik tarzıyla genç veya kendini genç hisseden kullanıcılara hitap ediyor.

Chery hakkında
Kantar ve Google, ortaklaşa, 2023 Çin Küresel Marka Oluşturucuları İlk 50 listesini açıkladı. Chery, otomobil alanında “Çin’in En İyi Küresel Marka Oluşturucusu” seçilerek genel listede 14. sırada yer aldı ve markanın gücü önemli bir büyüme kaydetti. Chery, kuruluşundan bu yana bir küreselleşme stratejisi uyguladı ve uluslararası rekabet gücüne ve nüfuza sahip bir otomobil markası oluşturma kurumsal vizyonuyla her zaman teknoloji odaklı gelişime bağlı kaldı. Sürekli teknolojik yenilik yaklaşımıyla hareket eden Chery, küresel pazarlara komple araç, CKD parçaları, motor, üretim teknolojisi ve ekipman ihraç eden ilk Çinli binek otomobil şirketi oldu. Chery, ürün stratejisi, yerelleştirme stratejisi ve yetenek stratejisinin uygulanması yoluyla yerel ve uluslararası pazarları geliştirmeye, küreselleşmeyi sürekli derinleştirmeye ve çevre dostu, teknoloji, aile ve arkadaşlık ilkelerine odaklanıyor. 26 yıllık geliştirme sürecinin ardından Chery’nin satış ve servis ağı, 80’in üzerinde ülke ve bölgeyi kapsarken, dünya genelinde 12 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşılmış durumda. Ayrıca Chery, sürekli çabalarla topluma katkıda bulunarak ve küresel tüketicilere daha iyi ürün ve hizmetler sunarak küresel pazarlarda çevre dostu kalkınma, çevre koruma, sosyal refah, personel eğitimi ve diğer alanları kapsayan çeşitli sosyal katkı faaliyetleri yürütüyor.

Daha detaylı bilgi için Chery web sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.cherytr.com