Chery Türkiye Chery Türkiye
Chery Türkiye

Chery , ilk yarı yılda 148.000 Satış Hacmi ile Yurtdışı Pazarlarda İyi Bir Performans Göstererek Aylık Yeni Bir Rekor Kırdı.

26 Temmuz 2022

Chery, Yılın İlk Yarısında 148.000 Satış Hacmi ile Yurtdışı Pazarlarda İyi Bir Performans Göstererek Yeni Bir Aylık Rekor Daha Kırdı

Son verilere göre Chery, Ocak-Haziran 2022 döneminde yıllık %24,9 artışla 148.000 araç ihraç etti. Sedanlar, SUV'ler ve yeni enerji modeller olmak üzere farklı segmentler piyasaya sürüldü. Haziran ayında Chery, yıllık %50,3 artışla 35.818 araç ihraç ederek, Chery'nin 21 yıllık “Gloing Global” döneminde aylık ihracatta yeni bir rekor kırdı.

Chery, dünya çapında TIGGO serisi, ARRIZO serisi ve tercih edilen diğer modeller ile denizaşırı pazarlarda mükemmel performans elde etti.

Chery'nin yılın ilk yarısında Brezilya'daki satış hacmi özellikle dikkat çekiciydi. General Motors, Toyota ve Volkswagen gibi üst düzey araç şirketleri ile yapılan rekabette Chery, kendi gücüyle dokuzuncu sırada yer aldı. Araçları arasında, Chery'nin tek araç ürünü olan ARRIZO 6, 2022'nin ilk yarısında Brezilya'nın kümülatif satışları açısından, %3.62'lik bir segment pazar payı ile dördüncü sırada yer aldı. Mükemmel ürün gücü sayesinde Chery's ARRIZO 6, Brezilya'da tanınmış Brezilya medyası Kelley Blue Brook ve Quatro Rodas tarafından orta sınıf otomobil segmentasyonunda ödüllendirilerek 2022 En İyi Değer Satış Ödülü'nü kazandı.

TIGGO8 serisinin ihracat hacmi ise Ocak-Haziran döneminde yıllık %14,8 artışla 21.300 oldu. Brezilya'da ve diğer ülkelerde/bölgelerde TIGGO8 serisi, devlet başkanları ve devlet konukları için de araç olarak kullanılmaktadır.

root1658829598973315.jpg

Brezilya'da TIGGO8 Araç Teslimi

Şili'de Chery de iyi bir performans sergileyerek yılın ilk yarısında kümülatif satışların %6.7'sini oluşturdu ve Chevrolet ile neredeyse aynı olan satış hacmiyle ilk 3'e başarılı bir şekilde sıçradı - genel sıralamada ilk sırada yer aldı. Satış hacmi yılın ilk yarısında SUV kategorisine gelince, Chery'nin yılın ilk yarısındaki toplam satış hacmi, Toyota, General Motors ve diğer uluslararası lider markaların çok ötesinde, toplam SUV pazar payının %15,1'ini oluşturdu ve segment kategorisinde birinci sırada yer aldı. İlk 10 SUV satış hacmi listesinde Chery'nin listede yer alan TIGGO2'si yılın ilk yarısında toplam 6.088 araç satış hacmiyle ilk sırada yer aldı.

root1658829616923322.jpg

Şili'de Haziran ayında SUV satış hacmi

Güney Afrika'da Chery, geçen yıl pazara girmesinden bu yana güçlü büyüme ivmesini ve iyi pazar performansını sürdürdü. Chery'nin Ocak'tan Mayıs'a kümülatif satışları aylık %21,1 arttı ve Haziran'daki satış hacmi de etkileyiciydi. Ağustos 2021'de Chery, Güney Afrika pazarına bir yan kuruluş olarak girdi. Chery'nin SUV segmentasyonunda en üst sırada yer alması resmi ürünlerin piyasaya sürülmesinden itibaren 10 aydan kısa bir süre aldı. Chery, kullanıcılara yüksek kaliteli araç ürünleri sağlamanın yanı sıra sosyal sorumluluğunu da yerine getirdi. Bu yılın Nisan ayının başlarında Chery, Güney Afrika'nın Kwazulu-Natal bölgesindeki tayfunun neden olduğu su kıtlığını hafifletmek için yoksul bölgelere su ve diğer malzemeleri sağlamak için Güney Afrika'da kamu yararına bağış faaliyetleri düzenledi.

root1658829635259267.jpg

Güney Afrika'da Kamu Yararı Faaliyeti

Küresel salgın, yerel çatışmalar, uluslararası lojistik ve ulaşımdan etkilenen otomobil pazarının genel durumu içler acısı. Ancak, bir araç işletmesinin basınç direncini test edebilecek zorluklardır. Bu zorluklara rağmen, Chery bu zorluğun üstesinden geldi, baskıya direndi ve denizaşırı pazarları genişleterek mükemmel satış sonuçları elde etti.

root1658829651511943.jpg

Chery'nin TIGGO Serisi Ürün Matrisi

Kapsamlı ürün düzeni ve çeşitlendirilmiş ihracat kategorileri: Chery'nin ilk “küresel otomobili” OMODA5'in denizaşırı matrix’i yılın ikinci yarısında piyasaya çıktı ve Chery'nin yeni PRO AİLESİ'nin gişe rekorları kıran modeli TIGGO8 PRO MAX küresel pazara girdi. Chery Group, denizaşırı pazarlar için ürün kategorilerini daha da genişletecek. Ürün matrisinin daha da zenginleştirilmesi, Chery'nin denizaşırı pazarlarda devam eden gelişimi için sağlam bir temel oluşturacak. Gelecekte Chery'nin denizaşırı pazarlardaki gelişimi de daha ileriye dönük olacak.