Chery Türkiye Chery Türkiye
Chery Türkiye

Chery'nin DHT Süper PHEV'inin Açık Sınıfı Başlıyor.

26 Temmuz 2022

Düşük karbonlu çevre korumanın küresel eğilimi ve son yıllarda yeni enerji teknolojilerinin  gelişmesiyle, global markalar arasında yeni enerji modelleri için rekabet giderek kızışıyor. Yeni enerji otomobil pazarındaki rekabet yoğunlaşırken, teknoloji tabanlı Chery  nasıl bir çözümle ortaya çıkacak?

Son zamanlarda Chery, çevrimiçi bulut yayın hizmetleri aracılığıyla sıkı bir etkinlik [Teknolojiyle Yakın Temas: Chery'nin DHT Süper PHEV Açık Sınıfı] gerçekleştirdi ve yanıt ortaya çıktı.

Canlı stüdyoda, bir teknoloji uzmanı olan Dr. Yuan Lanfeng, Chery'nin Hibrit Ar-Ge Direktörü Dr. Zhou Zhiguang ile kapsamlı bir tartışma yaptı ve hibrit teknolojinin tarihsel gelişim sürecini ve teknik ilkelerini tanıttı ve ayrıca bilgi verdi.

news-2-detay.png

Chery'nin ikinci nesil hibrit çekirdek teknolojisi - Chery DHT Süper Hibrit Teknolojisi ve teknolojiyle donatılmış ilk model - TIGGO8 PRO e+'nin derinlemesine analizi, kullanıcılara “Tech Chery”nin güçlü yanlarını ve ilerlemesini tam anlamıyla gösterdi.

Toyota Prius'un ilk neslinin piyasaya sürülmesinden bu yana, hibrit teknolojisinin patentine uzun süre Toyota, Honda ve diğer markalar hakim oldu. Ancak şimdi, teknik açıdan güçlü yeteneği olan bir Çinli otomobil markası olarak Chery, teknolojinin ilk üretken güç olduğunun tamamen farkında, bu nedenle 20 yılı aşkın teknik geliştirme ile Chery, DHT Süper PHEV Teknolojisini araştırdı ve geliştirdi. 

Bu açık sınıf dersini alarak, Dr. Yuan Lanfeng ve Dr. Zhou Zhiguang, genel kullanıcıların hibrit enerji endüstrisinin daha da geliştirilmesi için faydalı olacak hibrit teknolojisi hakkındaki bilgilerinin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla tartışıyorlar.

news-2-detay-2.png

Şimdiye kadar, Chery'nin lider şirket olduğu birçok otomobil şirketi, hibrit güç alanındaki teknik çözümlerini açıkladı. Bunların arasında Chery DHT Super Hybrid Technology, Çin hibrit gücünün önde gelen teknik gücünü sunuyor. Toyota ve Honda'nın teknoloji tekelini kırmak için Chery, teknik rota olarak çift motorlu tahrik konfigürasyonuna dayanan DHT özel hibrit şanzımanı benimsedi; bu, yalnızca güç bölme yolunun teknik engellerini başarıyla aşmakla kalmadı, aynı zamanda dünyanın ilkini yarattı. tam işlevli karma yapılandırma DHT. Bir bütün olarak otomobil endüstrisi ile karşılaştırıldığında, olağanüstü teknik avantajlara sahip ve Chery'nin PHEV döneminde bulduğu çözüm budur.

news-2-detay-3.png

Chery'nin DHT süper hibrit sistemi, 1.5T motor + çift motor kombinasyonuna sahip olup, maksimum 510N.m giriş torku ile üç vites oranlı bir şanzımana sahiptir. Piyasadaki mevcut ana akım mimariden farklı olarak Chery'nin DHT'si, iki motor tarafından kombine edilen bir hibrit mimariyi benimsiyor. Hem motor hem de iki motor, aracı bağımsız olarak sürebilmekte ve böylece “3 motorun” temel teknoloji avantajını oluşturmaktadır. Ek olarak, Chery'nin DHT'si, üç fiziksel dişlinin gücüyle, ultra yüksek verimlilik elde etmek için motorun çalışma noktasını "3 vites" oluşturacak şekilde akıllıca ayarlayabilir. Bu arada, piyasadaki çoğu hibrit aracın motor müdahalesi genellikle 60km/s'dir, ancak Chery'nin DHT motoru, sürüşe minimum 20km/s'de müdahale edebilir ve düşük hız, orta hız ve yüksek hızın tam güç taleplerini daha iyi karşılayabilir, ve sürücülerin sürüş koşullarıyla sakince başa çıkmalarına yardımcı olmakta. Ayrıca Chery'nin DHT'si tek/çift motor kombini, menzil genişletme, paralel bağlantı ve doğrudan motor tahriki gibi 9 sürüş modunun yanı sıra 11 vites kombinasyonuna sahiptir ve böylece tamamen konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.