Chery Türkiye Chery Türkiye
Chery Türkiye

Chery'nin Eylül Ayındaki Satış Hacmi, Yıllık %92,1 Artışla 145.300 adete Ulaştı

17 Ekim 2022

Chery tarafından yayınlanan aylık satış raporuna göre, Eylül ayında Chery, bir önceki yıla göre %92,1 artışla 145.380 araç sattı ve art arda üç ay boyunca , aylık bazlı satışlarda tarihi rekoru kırdı. İlk üç çeyrekteki kümülatif satış hacmi, yıllık %37.3 artışla 893.930 araç oldu. 16 Eylül'deki "Yaoguang 2025 Chery Teknoloji Günü"nde Chery Group, ""Yaoguang 2025" geleceğin teknolojisi stratejisini duyurdu ve yeni konsept aracı GENE'yi tanıttı.

root1666320135582857.jpg

Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nin tahmini verilerine göre, Eylül ayında ulusal otomobil endüstrisinin satış hacmi yıllık bazda %21,3 arttı. Ancak Chery Group, ulusal sektör satışlarından 4 kat daha yüksek bir büyüme oranıyla "Altın Eylül" de parlak bir performans ortaya koydu. Eylül ayındaki 145.000 araç ile gösterdiği mükemmel performans ile, Chery Group yılın ikinci yarısından bu yana üst üste dört ay boyunca, aylık 100.000 adetin üzerinde satış gerçekleştirdi ve üçüncü kez aylık bazda tarihsel bir rekora imza attı.

Chery, Eylül ayında yıllık %112,6 artışla 112.980 adetlik satış hacmine ulaştı; Ocak-Eylül döneminde kümülatif satışlar ise yıllık %55 artışla 679.863 olarak gerçekleşti. Chery'nin satış büyümesinin iki ana modeli olan TIGGO8 ve TIGGO7 serisi, Ocak-Eylül ayları arasında sırasıyla 141.400 ve 119.700 küresel satış hacmi elde etti. Ayrıca, bazı denizaşırı ülkelerde/bölgelerde cumhurbaşkanları ve devlet konukları için de tercih edilen bu modeller , küresel tüketicilerin de beğenisini kazandı

Ayrıca satış hacmi istikrarlı bir şekilde yükselirken, "Technology Chery" de hızını artırarak, teknolojik gelişmelerde önemli bir yer kazandı. 16 Eylül'deki "Yaoguang 2025 Chery Teknoloji Günü"nde Chery Group, platform mimarisi, üç güç sistemi, akıllı sürüş, akıllı bulut platformu ve ekolojik ortaklıkları da dahil olmak üzere 13 temel teknolojiye sahip "Yaoguang" 2025 geleceğin teknoloji stratejisini açıkladı ve yeni vizyonu konsept aracı GENE'yi tanıttı.

Şu anda, otomotiv endüstrisi sessizce metaverse'i keşfetmeye başladı. Bunun nedeni büyük ölçüde meta veri deposu ve sürüş senaryolarının kombinasyonunun gerçekten mobil bir akıllı alan yaratabilmesi ve kullanıcıların yeni akıllı teknolojileri sürüşün ötesinde deneyimlemelerini sağlamasıdır.

Ayrıca konsept aracı Gene’nin, rakiplerin diğer yeni konsept araçlarından farklı olarak "metaverse modu" olarak da adlandırılan bir "gizemli mod" ile donatıldığı anlaşıldı. Konsept aracın dış aydınlatmaları, kullanıcının ihtiyacına göre değiştirilebilen gerçek mod (gerçek aktif sürüş) ve sanal moddan (meta-otomatik sürüş) oluşuyor. Işıklar metaverse moduna döndüğünde, Chery'nin logosu da gerçek moddan meta-sanal logo moduna dönüşecek.

root1666320149466799.jpg

Ayrıca, iç kaplama, direksiyon simidi ve koltuk arasındaki etkileşimin gücüyle deneyimlenebilen bir ikili moda da sahiptir. Real (Gerçek) sürüş modunda direksiyon simidi sürücüye yakın olacak ve koltuk sürücü için rahat bir sürüş pozisyonu sağlayacak. Meta-sanal moddayken direksiyon aktif olarak sürücüden uzaklaşacak ve otomatik sürüş moduna girecek. Bu arada direksiyonun altına gizlenmiş sanal gerçeklik (VR) gözlükleri bulunacak. Bir yolcu gözlükleri taktığında, koltuk, sanal deneyime sahip kullanıcılara konfor sağlayacak şekilde otomatik olarak bir yolcu moduna ayarlanacaktır; Etkileşim merkezi de sürücünün aynı anda erişebileceği rahat bir konuma yükselecek ve böylece çok boyutlu bir sanal etkileşim deneyimi sağlayacak.

Ayrıca konsept aracı GENE, sürgülü bir bagaja sahiptir ve iki takım drone ve elektrikli kaykaylarla donatılmıştır. Ayrıca kullanıcılara açık havada bir yaşam tarzı sunarken , kayıt imkanı da sağlar. Özellikle dronelar tarafından çekilen görüntüler araca senkronize edilebiliyor ve yolcular araçta VR senaryolarını deneyimlemeyi seçebiliyor. Araç, sürüş senaryolarını ve kullanıcı ekolojisini bütünleştirerek modernliğin ötesinde bir gelecek deneyimi yaratıyor.

Metaverse ve konsept aracın entegrasyonu sayesinde, Chery GENE, kullanıcıların baştan sona monoton bir sürüş yolculuğu yerine kendi metaverse'inde sorunsuz bir yolculuğun keyfini çıkarmalarını sağlar.