Chery Türkiye Chery Türkiye
Chery Türkiye

Chery'nin Mega Fabrikası Dakikada 1 Araç Üretiyor!

22 Nisan 2023

Dev Fabrikada Her Dakika 
Yeni Bir Chery Banttan İniyor!

Chery’nin Premium Markaları Aratmayan NVH Laboratuvarı’nda Kütüphane Gibi Çıt Çıkmıyor! 

Çin’de elde ettiği başarıyı Avrupa yollarında da sergilemek için kolları sıvayan Chery, yüksek teknolojili üretim yapan Mega Fabrikası ve gelişmiş laboratuvarlarıyla da öne çıkıyor. Chery’nin, Asya'nın ilk sessiz laboratuvarına ve ünü ülke sınırlarını aşan Çarpışma Laboratuvarı’na sahip Akıllı Bağlantılı Mega Fabrikası hayranlık uyandırıyor. Yılda 300 bin otomobil ve 200 bin parça üretim kapasitesine sahip fabrikada dakikada bir otomobil banttan iniyor. İleri teknolojiler kullanan fabrikada kütüphane düzeyinde sessiz bir deneyim ve Chery modellerinde premium otomobil markalarıyla karşılaştırılabilir bir rahatlık hissi sunuluyor.

Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan Chery, Şangay Uluslararası Otomobil Fuarı ile birlikte 2023 Küresel Bayi Toplantısını da gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantı kapsamında Chery’nin fabrika ve laboratuvarları da ziyaret edildi. Dünyanın dört bir yanından Chery'nin üst düzey yöneticilerinin eşlik ettiği bayi temsilcileri, modern Akıllı Bağlantılı Mega Fabrika’yı, ünlü Çarpışma Laboratuvarı’nı ve Asya'daki en büyük NVH (Gürültü, Titreşim, Sertlik) Laboratuvarı’nı ziyaret etti. Güçlü ve son teknolojiyi kullanan Ar-Ge ve üretim becerileriyle başarısını kanıtlayan Chery, ziyaretçilerden büyük övgü aldı.

Chery-Fabrika-1.jpg

Yılda 300 bin araç üretebiliyor!
Chery’nin çevre dostu üretim ve akıllı-dijital teknolojiye dayanan Akıllı Bağlantılı Mega Fabrikası, çevre dostu standartlar ve üst sınıf akıllı bağlantılı bir fabrika olmak için büyük bir mesafe kat etmiş durumda. Çinli otomobil üreticisinin 830 bin metrekare araziye sahip tesisi, yaklaşık 550 bin metrekarelik inşaat alanıyla da dikkat çekiyor. Fabrikanın ana üretim içerikleri arasında; kalıp atölyesi, kaynak atölyesi, boya atölyesi, genel montaj atölyesi, modüler atölye, motor atölyesi, şanzıman atölyesi ve ilgili destek tesisleri yer alıyor. Tesis aynı anda normal güç-aktarma ve yeni enerjili binek araçların üretimini de gerçekleştirebiliyor. Mega Fabrika da ağırlıklı olarak yüksek performansa sahip 10'un üzerinde yeni nesil platform ürün serisi üretiliyor. Yıllık 300 bin adet komple araç ve 200 bin KD (otomotiv parçası) üretim kapasitesine ulaşabilen tesiste, her dakika yeni bir araç tamamlanarak battan inmiş oluyor. Fabrikanın en önemli unsurlarından olan kaynak atölyesi, kaliteli otomobil gövdeleri oluşturmak için dünyanın en güçlü yapay zekasına sahip kalite kontrol sistemine sahip. 

Chery-Fabrika-2.jpg

Yüzey farkını 0,1 mm’ye kadar algılayabiliyor!
Tesis, otomasyon oranı, parametre grubu kontrolü ve yüzde 100’e ulaşan çevrimiçi ölçüm gibi gelişmiş teknolojilerle 300’den fazla robota sahip. Ek olarak, genel montaj atölyesi, otomatik montaj, nakliye ve akıllı ağ bağlantılı ürün testini gerçekleştirebilen Mega Fabrika, söz konusu süreçleri kısaltabiliyor, modülerleştirme gibi avantajlar sunuyor. Özellikle, çevrimiçi görsel açıklığı yüzey farkı algılama robotunun 0,1 mm’ye kadar doğruluğa sahip olması, onu dünya genelinde lider bir akıllı ve yüksek hassasiyetli teknoloji haline getiriyor. Ayrıca Chery’nin Mega Fabrikası’nda tüm üretim süreci verimli, otomatik, şeffaf ve dijitalleştirilmiş durumda. Böylece Chery’nin Mega Fabrikası, gerçekten düşük enerji tüketen ve “sıfır” emisyonlu yeşil bir fabrika haline geliyor. Tüm dünyadan gelen ziyaretçiler, Chery'nin akıllı üretimdeki gücünü deneyimlemenin yanı sıra Çarpışma Laboratuvarı'nı ve Asya'daki en büyük NVH Laboratuvarı'nı ziyaret etmek üzere deneyim merkezine davet edildi. Chery’nin NVH Laboratuvarı, tüm aracın, farklı alt sistemlerinin ve parçalarının performans testlerini kapsayan eksiksiz bir araç NVH geliştirme sürecine sahip. Bu ileri teknolojiler sayesinde Chery'nin ürünleri, 34 desibele kadar rölanti gürültüsü ile konfor açısından sürekli olarak gelişiyor. Tüm bu gelişme süreci sayesinde kütüphane düzeyinde sessiz bir deneyim ve premium otomobil markalarıyla karşılaştırılabilir bir rahatlık hissi sunuluyor. 

Hedef her zaman daha gelişmiş ürünler!
Chery Automobile gelecekte “mükemmel bir marka yaratma” vizyonunu sürdürmeye, teknolojik yeniliklere bağlı kalmaya ve tüketicilere teknoloji anlayışıyla daha gelişmiş ürünler sunmaya devam edecek.

Chery hakkında
Temel teknolojilerde kendini geliştiren Chery, kuruluşundan bu yana “Teknolojik Chery” olarak biliniyor. Dünyada altı Araştırma ve Geliştirme merkezi ve 5.000’in üzerinde seçkin üyeden oluşan Araştırma ve Geliştirme ekibi ile geleneksel yakıt teknolojisi, yeni enerji, akıllı üretim ve diğer alanlarda avantaj sağladı. Yeni enerji araçları alanında 20 yılı aşkın bir süredir araştırma yapan Chery, dört araç montaj platformu, beş genel alt sistem ve yedi temel teknoloji ile sektöre öncülük ediyor. EQ1 modeli, Çin’de minik batarya elektrikli araçlarda lideri konumunda. Chery ayrıca dünya çapında araç, CKD parçaları, motorlar ve araç üretim teknolojisi ve ekipmanı ihraç eden ilk Çinli otomobil şirketi. Chery, bugüne kadar araçlarını 80’den fazla ülke ve bölgeye ihraç etti. Ayrıca 10 denizaşırı fabrika ve 1.500’den fazla denizaşırı satış ve servis noktası kurdu. 2,1 milyonu Çin dışı olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 10 milyon kullanıcısı ile Chery, 19 yıl boyunca Çin’den ihraç edilen binek otomobil adediyle ilk sırada yer aldı.

Chery-AR-GE.jpg